Malmö finns på kartan av flera olika anledningar. Zlatan, Turning Torso och BO 01 är några tydliga exempel på stadens existensberättigande på senare år.

Världsledande arkitektur och fotboll i världsklass gör Malmö till en väldigt intressant stad, inte bara för övriga Sverige utan även resten av världen, och gör Malmö till en väldigt intressant stad att besöka. Närheten till Köpenhamn är bara en av alla trevliga saker med staden.

Malmö FF är en annan storhet i staden, som sedan 2009 har Swedbank Stadion som sin hemmaarena. 2010 lyckades klubben inte bara fylla 100 år utan passade också på att bli svenska mästare i Fotboll. Det var ett jubileum som heter duga.

Västra hamnen, som är platsen för både Bo-01 och Turning Torso, är en stadsdel med målsättningen att vara ekologiskt hållbar, full av kreativitet och framför allt en levande stadsdel. Stadsdelen har gått igenom en fantastisk transformation från industriområde till en levande stadsdel. Alla spännande bostäder gör verkligen stadsdelen värd ett besök och åker du dit med syfte att ta in på hotell några nätter så googla ”hotell Malmö västra hamnen” för massor av intressanta förslag på bra hotell med närhet till sevärdheterna. Idag finns bland annat Park Inn och Comfort Hotel i området. I Västra Hamnen byggs nu Malmös största hotell som får 220 hotellrum.

Turning Torso är med sina 190 meter helt klart den mest intressanta sevärdheten i Malmös västra hamn. Huset är det näst högsta bostadshuset i hela Europa. 25 våningar högst och med en fantastisk utsikt över Skåne och sundet.

För alla med intresse för fotboll eller arkitektur, eller båda, så är detta en stad man inte bör missa och besöka. Då har vi inte ens nämnt alla parker, restauranger och all shoppning som finns.