Frågan om vad som kan räknas som en sport kan vara viktig. Faktum är att den kan vara avgörande för vissa, eftersom ett jakande svar kan göra att de får möjlighet att ägna sig åt sin hobby.

Malmö FF grundades som en renodlad fotbollsförening. Därmed skiljer sig klubben från många andra fotbollslag, bl.a. AIK och klubbarna i IFK-familjen, genom att den aldrig har ägnat sig åt andra idrotter. En del av dessa idrotter finns inte kvar, som brottning till häst. Andra räknas knappt som idrotter längre. Dit hör bl.a. dragkamp, som faktiskt var en olympisk idrott en gång i tiden.

Jägare med hundar

Jakt och friluftsliv

Hur är det då med jakt och friluftsliv? Är de sporter? I dagsläget räknas de inte som det.

Det innebär att man inte kan få ersättning från arbetsgivaren för sina inköp från exempelvis http://www.activeoutfit.se/, en webbutik som säljer kläder och utrustning för jakt och friluftsliv.

Många får möjlighet att utöva sin favoritidrott genom sina arbetsgivare. Många arbetsplatser erbjuder nämligen friskvårdsbidrag till de anställda. Det finns dock en hel del kritik mot hur det fungerar i dagsläget. Det är få som utnyttjar möjligheten att få ersättning för sina gymkort och liknande, och dessutom är det många som nog skulle vilja få ersättning för sina energikrävande och nyttiga hobbies, men som inte beviljas detta p.g.a. hur reglerna är utformade.

Däremot finns det en sport som är besläktad med jakt, nämligen sportskytte. Det går dock inte att få friskvårdsbidrag för skytte, även om det rapporteras om det på tidningarnas sportsidor. Så här skriver man i Västmanlands läns tidning om SM i sporten:

Under lördagen avgjordes svenska mästerskapen på korthåll i liggande skjutställning vid SM tävlingarna i Västerås.
Svensk Seniormästare blev Anders Johansson Beted efter shot off särskjutning med Emil Johnsson Gällivare. En tia för Anders och en nia på Emils tavla avgjorde till Anders fördel båda stnnade på 344 poäng.
Underveteranernas tävling noterades ett tangerat svensk rekord för veteranskytten och tillika Svenska Mästaren i korthåll liggande Johny Vadebo Helsingborg. 342 poäng. Silvret gick till Rommehed genom Bengt Olov Gabrielsson och bronset till Donald Johansson Ale.