Den som tror på Sverige i fotbolls-EM om ungefär en månad, kan få det kämpigt. Prognoser visar nämligen att Sverige kommer hamna på sista plats i sin grupp och åka ut direkt ur mästerskapet.

5220286-fotboll

Nu har ett statistikföretag tagit fram en prognos inför EM i Frankrike och enligt den går det inte alls bra för Sverige. Enligt prognosen blir nämligen Sverige sämst i sin grupp och åker alltså ut ur turneringen redan i gruppspelet. Belgien blir segrare i Sveriges grupp före Italien och Irland. Prognosen visar även vem som står som vinnare i turneringen och det är Frankrike som det handlar om. Frankrike kommer enligt företaget slå Spanien i en EM-final, skriver Aftonbladet.

Våga spela på Sverige?

Den som ska betta på EM bör kanske alltså avstå från att ta med Sverige i några eventuella finaler. Risken är då stor att man förlorar sina pengar. Å andra sidan kan man förmodligen tjäna en storkova om man är lite av en gambler och ändå tror på att Sverige går mot oddsen. Sverige kommer förmodligen ha rätt höga odds i fotboll EM och kommer alltså ge hög utdelning till alla som vågar lägga en slant på laget. Ska man vara på den säkra sidan bör man dock satsa på ett lag som Frankrike, Spanien eller Tyskland. Här kan man också läsa om att många tror på Frankrike som vinnare i EM eftersom de har en utav de allra bästa trupperna.

Skrällar i truppen

Varför det är få som tror på Sverige som vinnare i EM beror på ett flertal faktorer. Dels har Sverige inte spelat bra på riktigt många år och de har inte heller en speciellt stark trupp den här gången. Det var många som höjde på ögonbrynen när den svenska förbundskaptenen Erik Hamrén presenterade truppen. Många av namnen ansågs nämligen absolut inte vara i EM-klass och det pratades som skrällar hit och dit. Det namn som flest tyckte var allra mest otippat var Erkan Zengin, som gör sin mästerskapsdebut. Några andra namn som presenterats är:

  • John Guidetti
  • Zlatan Ibrahimovic
  • Sebastian Larsson
  • Kim Källström
  • Albin Ekdal
  • Mikael Lustig
  • Andreas Granqvist
  • Patrik Carlgren. Läs fler.