Att majoriteten av alla män, och även en stor del kvinnor, fullkomligt älskar sport, är väl ingen nyhet? För de som har för lite kunskap eller erfarenhet av sport och umgänge med sportfantaster, är det helt enkelt bara att gå in på närmaste sportbar nästa gång det går någon viktigt match på TV. Här sitter tjejer och killar i alla åldrar och skriker, hejar och sliter sitt hår – alla tittandes åt samma håll – TVen.

Sportbar eller soffan hemma?

Det finns många anledningar till att människor väljer att se fotboll- och hockeymatcher ute på sportbaren istället för hemma i soffan. En självklar anledning är den gemenskap, sammanhållning och laganda man upplever på en sportbar. När det är derby händer det att människor från de två olika lagen samlas på samma bar och skriker i förtvivlan eller lycka i omgångar, beroende på hur matchen utvecklas. Det här är också en speciell och lite spännande känsla att uppleva, även då risken att det leder till bråk är relativt stor.

En annan anledning är att alla inte har råd att ha alla de sportkanaler som krävs för att kunna se alla matcher. Idag är utbudet av sportkanaler så pass stort att man måste ha flera stycken för att kunna se alla olika matcher i en och samma turnering. Kanalerna delar ofta upp matcherna emellan sig just för att alla ska få tittarsiffror under de största sportturneringarna. Ska man ha alla dessa kanaler blir det självklart väldigt dyrt.

För den som varken vill betala för dyra kanaler eller gå till baren och kolla på varje match finns det nu ett sätt att få Viaplay gratis. Genom att registrera sig som medlem hos spelsiten Bwin får du nämligen prova på Viaplay i en månad utan kostnad. På Viaplay streamar du enkelt all sport, TV-serier och filmer på ett och samma ställe och det är definitivt värt att prova på. Även när gratismånaden går ut – om du nu vill fortsätta att ha tillgång till streamkanalen – så är det fortfarande ofantligt mycket billigare med Viaplay än med de andra kostsamma sportkanaler.