Det råder ingen tvekan om att vi har många hjärtliga minnen från barndomen. Många handlar givetvis om alla spännande sporter och lekar man fick prova på, men även om alla de spännande leksakerna man hade tillgång till.

De flesta små pojkar brukar i vanlig ordning föredra att leka med klassiska ”pojkiga” leksaker som lego, robotar eller soldater. Men jag, av någon konstig anledning, råkade tillhöra ett av undantagen. Till skillnad från alla andra pojkar i min ålder så lyckades jag bilda mig en förkärlek till just Barbapapor. Av någon konstig anledning så har jag alltid varit väldigt fascinerad av dessa lustiga och färgglada figurer,  som när som helst och var som helst kunde förvandlas till en annan form.

Jag minns särskilt en jul, då jag hela året hade önskat mig en Stor Barbapapa och hade sett fram emot julafton i säkert flera månaders tid. Och äntligen, äntligen så fick jag det jag hade önskat mig så väldigt länge. Den största och blåaste barbapapan av dem alla. Detta är ett minne jag kommer att bära med mig hela livet.