Efter att ha besegrat blekingelaget, tillika nykomlingarna i Herrallsvenskan, Mjällby AIF den 7 november 2010 stod Malmö FF som segrare i Allsvenskan förra året. Segern kom lägligt, med tanke på att di blåe det året firade sitt 100-årsjubileum.
Oktober och början av november var dock en svettig tid för många MFF-supportrar, då det var oklart om laget skulle klara sig hela vägen upp i toppen, och många blådårar tog därför tåget över Öresund. Sved var ordet de hade på hjärnan. På grund av det nervösa läget var det nämligen många passionerade Malmö-fans som svettades ymnigt, och för att klara av arbete och andra åtaganden begav de sig till Danmark för att få behandling mot detta.
Resten kommer nog de flesta ihåg. MFF besegrade Mjällby på Swedbank Stadion, inför 24 148 åskådare. Det är förvisso inte lika bra som de 29 238 som såg matchen Malmö-Helsingborg 1967, men ändå publikrekord för den relativt nya Swedbank Stadion.
I samband med att klubbens 100-årsjubileum firades den 24 februari, ett datum som man hoppas kunna fira varje år i fortsättningen, kunde fansen bli fotograferade med SM-bucklan från 2010, framför en skärmvägg med texten ”Malmö FF – Svenska Mästare 2010”. Resten av firandet var mer blygsamt, Max Wiman konstaterade i Sydsvenskan att det var fler personer närvarande när klubben grundades 1910 än vid 100-årsjubiléet. Förhoppningsvis blir dock firandet, på den parkering där restaurangen låg, där laget grundades för hundra år sedan, men tiden en väl etablerad tradition i Malmö, även om platsen där det sker skulle kunna vara lite roligare.