Att köpa present har alltid varit en nödvändighet i alla tider, eller kanske ska man hellre kalla det för en sed man tar dit man kommer. För visst är det väl så, att om man besöker en person som fyller år eller vars barn fyller år, ja då säger ju de oskrivna reglerna att en present ska inhandlas. Men till det återkommande dilemmat. Problematiken kring vad man ska köpa, hur mycket det ska kosta och var man ska köpa det. För visst kan det verka lätt att köpa presenter till småbarn, men tro mig, skenet bedrar och det rejält.

Det är nämligen inte alls så mycket lättare, tvärtom. För vad skulle egentligen kunna tillfredsställa ett litet barn på knappt ett år? Vad kan detta barn överhuvudtaget glädjas åt än att äta, kräkas och göra i början. Vad ska egentligen denna oskyldiga lilla varelse med en leksak? Nej, det här med presenter är ett återkommande dilemma för oss anhöriga. Kanske ska man bara köpa en stor barbapapa som den kan ligga bredvid och titta på. Det skulle kanske var något för en ettårig liten bebis. En stor konstig figur i blått plyschtyg att ligga och jämföra sig med.  För vilket barn gillar liksom inte Barbapappa? Väldigt få enligt mig själv.

Så även om jag själv nu råkar var ett stort MFF-fan och givetvis allra helst skulle vilja ge ettåringen en sparkdräkt likt MFF:s signatur färger, så måste jag jag nog inse fakta. Mamman kommer nog inte gilla att jag redan vill ett års ålder tänker påverka ungen till att älska MFF. Nej, det får nog bli en stor Barbappappa trots allt.