Även om det är oerhört roligt att gå och kolla på fotbollsmatcher med gänget så är det nog faktiskt ännu roligare att spela innebandy med de polare man mött genom fotbollen. Dessa har nämligen ett bollintresse som få andra kan tävla med, och är redan insatta i hur bolltänket fungerar.

Ett tips för en ledig söndag är att samla ihop sina bästa fotbollsvänner och packa en stor picknickkorg. Se till så att det räcker och blir över ifall några förbipasserande skulle vilja vara med också. Sedan spelar ni fotboll utomhus hela dagen och har det bra. Men efter ett par timmars vila där emellan kan det bli dags att gå in i innebandyhallen och ta en ordentlig omgång för att se vem som faktiskt är duktigast på den sporten i sin tur. Det kan vara en rolig kontrast som uppstår mellan den sport som utförs inomhus och den som utförs utomhus, dels på grund av rent väderleksmässiga skäl och dels av utrymme. När man är utomhus och spelar så har man ju faktiskt i princip hur mycket utrymme som helst, på gott och ont. Innebandyns charm (en av många) är att man har ett så tydligt begränsat område rent ytmässigt att arbeta med. Det ger sporten en extra och rolig dimension!

Innebandy har ju också den uppenbara fördelen att man faktiskt kan spela det när som helst på året och i både stora och små lag. Fotboll kan man visserligen också göra det med, men där har man en stor och egentligen ganska otymplig boll att ta hänsyn till.