Sportbarer och ställen att hänga på har länge varit populärt hos de sport- och ölintresserade. På baren kan man samlas, ta en öl och lyssna på musik. Vanligaste uppträdande som brukar stå på scen i en sportbar är coverband och de flesta gillar att höra välbekanta toner i sin favoritbar.

För de sportintresserade kan det vara guld värt att kunna gå till en samlingspunkt och ta en öl med sina vänner och samtidigt titta på kvällens match. Kanske gör man samma sak hemma men på sportbaren får man umgås med andra likasinnade och utveckla sin sociala sida. För de flesta så tillför besöket till baren någonting och med livemusik så blir upplevelsen helt annorlunda.

Populära sportbarer i Sverige

I Sverige har vi ett stort antal kedjor av sportbarer, vi har även enstaka och unika barer som även de erbjuder ett stort utbud av sport och dryck. De största och vanligaste sportbarerna i Sverige är O’Learys, Retro(främst Stockholm), The Flying Horse(Stockholm) och Harrys. I Malmö är det tyvärr lite brist på just sportbarer, men O’Learys och Harrys hittar man definitivt här. Då kan man boka coverband i Malmö och ha en riktig fest på sin favoritpub och be ägaren att slå på TV:n för att kolla på matchen i bakgrunden.

Ett populärt inslag på Kanal 5:s ”Partaj” är Café Bärs, det är då rena Bajen-fans som något stereotypiskt dricker bärs på den lokala sportbaren. Där diskuterar de livets alla problem och svaret är alltid Bajen eller öl, ett komiskt inslag för de flesta som känner igen antingen sig själva eller sin partner.