Pingis är en sport som passar de flesta. Vare sig du är gammal eller ung kan det vara kul att delta i spelet. Pingis är dessutom en sport som är väldigt social och bidrar till en bättre hälsa hos utövaren.

121632-table-tennis

De 86-åriga systrarna Helen och Sigrid spelar varje tisdag och torsdag bordtennis mot andra pensionärer i en brandstations gymnastiksal på Lidingö. Det är både socialt eftersom att pensionärerna får träffa andra i samma ålder och det gör även så att pensionärerna orkar mer i vardagslivet.

”Det finns ingen övre åldersgräns. Stillasittande är nästan det värsta som finns ur medicinsk synpunkt och det har att göra med hur vi är programmerade. För 11 000 år sedan var vi jägare och samlare och gick två mil om dagen. Sedan blev vi åkerbrukare och arbetade fysiskt hela dagen. Därefter kom industrialiseringen och då jobbade vi i fabriker hela dagarna. Men de senaste 15 åren har vi blivit sittande framför datorerna.”

Som sagt finns det ingen åldersgräns för vem som kan spela bordtennis. Besöker du http://wookiesports.se/, kan du hitta bord och racketar till bra priser. Börjar du spela i en lite tidigare ålder än systrarna Helen och Sigrid kanske du kan bli lika bra som Sveriges, och kanske världens, bästa spelare genom tiderna, Jan-Ove Waldner. Han har vunnit så mycket som sex VM-guld, 11 EM-guld och ett OS-guld. Om du är tjej kan du satsa på att bli lika duktig som Li Fen som förra året vann Sveriges första EM-guld i pingis på nitton år.