Sommaren regnar bort och halvvägs in i juli är det nog många som tappat hoppet på en bra sommar. Har du haft din sommarsemester i sverige i år? Då förstår vi att besvikelsen är stor, men det behöver inte heller vara jordens undergång. Istället kan du ju faktiskt satsa på en resa i vinter, en sportresa med vår favoritsport som huvudroll: skidor.

För nu när det är en dålig sommar, när det regnar och är knappa 20 plusgrader, då ska alla köpa en sista minuten till värmen. Till Grekland, Turkiet, Spanien eller Portugal. Var som helst där det finns en garanterad värme. Detta kan du självklart också göra, men en bättre idé är att fynda en vinterresa. Dessa är nämligen lättare att hitta nu när majoriteten letar efter en resa till sommaren.

Skidresa till Italien

Varför inte boka in en skidresa till vintern? Det finns mycket att välja på, i allt från budgetalternativ till lyxresor. Någonting som i http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-south-korea-travel-concept-image15469885början av året blev mycket populärt var att ta sig  till Italien för att njuta av solen likväl som skidåkningen. Detta ledde även till att tidningen Expressens bilaga ”Allt om resor” valde att lista 8 olika skidorter du inte vill missa i vinter. Och om du missade de i början av året går det att hitta prisvärda alternativ för december eller till sportlovet 2016. Italien är ett fantastiskt land att åka till både på sommaren och på vintern men det är oftast bra mycket bättre pris om man väljer att åka när det är kallt. Så här skriver Expressen om resmålet:

Italien har sinne för smak och snö. När du vill njuta fullt ut av din skidsemester är italienska Alperna platsen för dig. Här har vi samlat åtta favoriter i Italiens alla hörn. Från klassiska skidorter som Champoluc och Cervinia till Ingemar Stenmarks favorit Madonna di Campiglio.

En bra idé för dig som överlag vill komma iväg på en sportresa är ju också att boka in en resa där du kan njuta fullt ut av det du tycker om, som exempelvis skidåkning i Italien. Det finns så klart även andra sporter att testa, då andra städer och länder är bättre alternativ. I ett inlägg här har vi skrivit om just att prova på sporten själv och ta sig iväg på en sportresa för att få njuta fullt ut.