Träning är oerhört viktigt för vår hälsa och för att hålla våra kroppar i form. Men det räcker inte bara att gå till gymmet någon gång i veckan, utan nya rön säger att vi behöver 150 minuters vardagsmotion.

familj-promenad-skog

När det kommer till träning går trenderna verkligen i vågor och något som är rätt en dag, är helt fel den andra. Exempelvis har löpträning varit riktigt populärt de senaste åren men den trenden har nu tagits över av rolig träning som inte ska kännas som att man tränar. Alltid är det något som är trendigt och det kan vara lite svårt att hänga med. Trenderna varierar även väldigt mycket när det kommer till hur länge och hur ofta man ska träna. Ny visar ny forskning att man bör röra på sig 150 minuter varje vecka.

Få in både vardagsmotion och träning

Det är Göteborgs-Posten som publicerat dessa nya rön och dessa går ut på att man bör röra på sig 150 minuter per vecka och att ett par timmar på gymmet inte kompenserar ett annars stillasittande liv. Det spelar inte så stor roll vilken typ av motion man ägnar sig åt, bara man har i åtanke att det är viktigt att röra på sig och att våra kroppar är skapta för det. Däremot är det så att man kanske inte bara kan gå i trapporna eller stå upp på jobbet för att bli frisk och få lagom motion, utan det är också viktigt utöver vardagsmotionen att man får träna sig varm och svettig ett par gånger per vecka.

Gör små förändringar

För att få in den här motionen i sin vardag gäller det att man faktiskt gör några ändringar. Exempelvis kan man införa walk-and-talk-möten istället för stillasittande möten. Man kan även se till att gå till en kollega och prata med den direkt istället för att skicka ett mejl. Dessa små ändringar i vardagen gör att man får in den tid som faktiskt behövs för motion och rörelse.