Zlatan Ibrahimovic är sveriges största fotbollspelare genom tiderna. Han står för en fotboll som är i det närmaste unik då han kombinerar en gudabenådad teknik med en fysik som skulle få vilken grekisk gud som helst att bli grön av avund. Var han än spelat har det visat sig att han kan anpassa sig till och dominera på vilken nivå/arena som helst.

Zlatans sagolika karriär började som bekant i Rosengård, en förort till Malmö. Den tog fart på riktigt i MFF under sessionen i superettan runt millenieskiftet där det blev 12 mål för den då 19-årige bollvirtuosen.

Nästkommande säsong gick flyttlasset till Holland och Ajax där han efter en försiktig start gjorde sig till den klart största stjärnan vilket uppmärksammades av Juventus och år 2004 flyttade han vidare till Turin. På grund av calciopoli blev Juventus tvångsnedflyttade och Zlatan flyttade vidare till Inter där han mer eller mindre på egen hand spelade hem tre raka ligaguld innan ”den enda klubb som fick köpa honom”, FC Barcelona, öppnade stora plånboken och år 2009 drog Zlatan på sig den blå/röd-randiga Katalanska dräkten.

Det blev som väntat en omedelbar succe där Zlatan inledde med att göra mål i de fem(!) första ligamatcherna för Barcelona. Vilket innebar klubbrekord och omedelbar stjärnstatus bland fansen.  Han bildar en fruktad anfallstrio tillsammans med Lionel Messi och Thierry Henry. Zlatan bidrar enligt tränare Pep Guardiola med en ny dimension till Barcelonas anfallspel tack vare sin otroliga fysik och förmåga att hålla i bollen.

Han har som meriter Holländsk ligamästare, Italiensk ligamästare, vinnare av italienska skytteligan, trippel vinnare av svenska guldbollen årets manliga idrottare, Jerringpriset etc etc.