Börja spela bordtennis

Pingis är en sport som passar de flesta. Vare sig du är gammal eller ung kan det vara kul att delta i spelet. Pingis är dessutom en sport som är väldigt social och bidrar till en bättre hälsa hos utövaren.

121632-table-tennis

De 86-åriga systrarna Helen och Sigrid spelar varje tisdag och torsdag bordtennis mot andra pensionärer i en brandstations gymnastiksal på Lidingö. Det är både socialt eftersom att pensionärerna får träffa andra i samma ålder och det gör även så att pensionärerna orkar mer i vardagslivet.

”Det finns ingen övre åldersgräns. Stillasittande är nästan det värsta som finns ur medicinsk synpunkt och det har att göra med hur vi är programmerade. För 11 000 år sedan var vi jägare och samlare och gick två mil om dagen. Sedan blev vi åkerbrukare och arbetade fysiskt hela dagen. Därefter kom industrialiseringen och då jobbade vi i fabriker hela dagarna. Men de senaste 15 åren har vi blivit sittande framför datorerna.”

Som sagt finns det ingen åldersgräns för vem som kan spela bordtennis. Besöker du http://wookiesports.se/, kan du hitta bord och racketar till bra priser. Börjar du spela i en lite tidigare ålder än systrarna Helen och Sigrid kanske du kan bli lika bra som Sveriges, och kanske världens, bästa spelare genom tiderna, Jan-Ove Waldner. Han har vunnit så mycket som sex VM-guld, 11 EM-guld och ett OS-guld. Om du är tjej kan du satsa på att bli lika duktig som Li Fen som förra året vann Sveriges första EM-guld i pingis på nitton år.

Prova på sporten själv!

Med alla sportälskare därute så är det faktiskt en litet antal av dessa som spelar sporten själva. Det är onekligen synd då allt fler skulle behöva röra på sig men också för att de sitter på kunskaper som andra inte har. De kan alla regler och allt som rör sin favoritsport och de följer domarbeslut med en hel del åsikter dessutom. Det betyder att de som älskar sport också förmodligen skulle vara riktigt duktiga på det också!

innebandyspel

Det finns gott om fotbollsfantaster som älskar att titta på fotboll. Tillsammans samlas killarna och tjejerna i soffan för att heja på sitt favoritlag i fotboll. De vet exakt varför domaren blåser av, vilket kort som betyder vad och dessutom vilken spelare som har vilken position samt vad det betyder. Det innebär att de besitter minst sagt en hel del kunskap om sporten, minoriteten av dessa fantaster spelar dock själva fotboll. Men det får det nu vara slut med, http://www.olka.se/ som erbjuder bland annat fotbollsresor med läger och allt därtill är det perfekta tillfället att snöra på sig fotbollsskorna och sätta igång!

OLKA erbjuder sportresor

Det är såklart inte bara fotbollen som lockar de som åker på träningsläger, här finns det mesta inom sport. Att få chansen att få åka utomlands och få lära sig spela handboll eller innebandy är inte heller helt fel.

OLKA Sportresor har marknadens mest kvalitativa utbud av träningsläger. Vi arrangerar träningsläger i fotboll, simning, handboll, friidrott, ishockey, innebandy mfl till en mängd olika destinationer i Europa; träningsläger i Danmark, Italien, Spanien, Sverige, Holland, Turkiet, Portugal, Malta, Tyskland & Åland. Vi har 33 år i branschen och är Sveriges ledande träningsläger- arrangör sedan många år tillbaka.

Möjligheterna är oändliga för den som älskar sport och helt enkelt vill lära sig att spela själv. Det kan också vara så att kompisarna vill göra något kul ihop och det då passar bra att åka och sporta ihop, de som redan älskar att idrotta kommer såklart inte vantrivas.

Gå på sportbar

Sportbarer och ställen att hänga på har länge varit populärt hos de sport- och ölintresserade. På baren kan man samlas, ta en öl och lyssna på musik. Vanligaste uppträdande som brukar stå på scen i en sportbar är coverband och de flesta gillar att höra välbekanta toner i sin favoritbar.

För de sportintresserade kan det vara guld värt att kunna gå till en samlingspunkt och ta en öl med sina vänner och samtidigt titta på kvällens match. Kanske gör man samma sak hemma men på sportbaren får man umgås med andra likasinnade och utveckla sin sociala sida. För de flesta så tillför besöket till baren någonting och med livemusik så blir upplevelsen helt annorlunda.

Populära sportbarer i Sverige

I Sverige har vi ett stort antal kedjor av sportbarer, vi har även enstaka och unika barer som även de erbjuder ett stort utbud av sport och dryck. De största och vanligaste sportbarerna i Sverige är O’Learys, Retro(främst Stockholm), The Flying Horse(Stockholm) och Harrys. I Malmö är det tyvärr lite brist på just sportbarer, men O’Learys och Harrys hittar man definitivt här. Då kan man boka coverband i Malmö och ha en riktig fest på sin favoritpub och be ägaren att slå på TV:n för att kolla på matchen i bakgrunden.

Ett populärt inslag på Kanal 5:s ”Partaj” är Café Bärs, det är då rena Bajen-fans som något stereotypiskt dricker bärs på den lokala sportbaren. Där diskuterar de livets alla problem och svaret är alltid Bajen eller öl, ett komiskt inslag för de flesta som känner igen antingen sig själva eller sin partner.

Fotboll inomhus

Inomhusfotboll

Visst är det möjligt att inomhusfotboll inte är har särskilt hög status bland våra svenska fotbollsklubbar. De har väl sin egen kvalité där ute på fältet att ta hand om. Detta betyder inte att sporten inte ska underskattas av varken glada amatörer eller yngre idrottsmän.

I Portugal och många av Europas södra länder spelas den kanske bästa inomhusfotbollen i världen. Där heter sporten Futsal och spelas med fem man på planen. Det går fort och inga inkast finns. Spelet skiljer sig ganska mycket från den fotboll man är van vid att se här i Sverige. Bollen lämnar sällan marken om det inte är något trixande på gång eller vid skott. Den fotbollen ligger klistrad till spelplanen. Man driver den sällan framåt utan väljer istället att passa bollen snabbt och ofta. Fotbollen går som på ett sträck mellan spelarnas fötter. Ser man detta imponeras man mycket av den höga nivån på lagarbeta och teknik. Den svenska motsvarigheten till Futsal heter Five-a-side och spelas på i stort sett samma vis.

Som innebandy

Inomhusfotboll är mycket populärt i Sverige. På korpen-nivå är det en av de största sporterna på vinterhalvåret. Man samlas i stora idrottshallar och tält som i Hammarbyhamnen eller i Brommaplan. Dessa hallar är konstruerade för just inomhusidrotter som innebandy, fotboll och basket. Trots detta kan det bli mycket varmt och instängt i dessa hallar. Vid sidan av ventilationssystemet som ska hålla idrottarna lagom kalla installeras inte sällan avfuktare i hallarna. Allt för att svetten och duschångan från alla fotbollsspelare inte ska kväva amatörsporten.

Streama sport gratis

Att majoriteten av alla män, och även en stor del kvinnor, fullkomligt älskar sport, är väl ingen nyhet? För de som har för lite kunskap eller erfarenhet av sport och umgänge med sportfantaster, är det helt enkelt bara att gå in på närmaste sportbar nästa gång det går någon viktigt match på TV. Här sitter tjejer och killar i alla åldrar och skriker, hejar och sliter sitt hår – alla tittandes åt samma håll – TVen.

Sportbar eller soffan hemma?

Det finns många anledningar till att människor väljer att se fotboll- och hockeymatcher ute på sportbaren istället för hemma i soffan. En självklar anledning är den gemenskap, sammanhållning och laganda man upplever på en sportbar. När det är derby händer det att människor från de två olika lagen samlas på samma bar och skriker i förtvivlan eller lycka i omgångar, beroende på hur matchen utvecklas. Det här är också en speciell och lite spännande känsla att uppleva, även då risken att det leder till bråk är relativt stor.

En annan anledning är att alla inte har råd att ha alla de sportkanaler som krävs för att kunna se alla matcher. Idag är utbudet av sportkanaler så pass stort att man måste ha flera stycken för att kunna se alla olika matcher i en och samma turnering. Kanalerna delar ofta upp matcherna emellan sig just för att alla ska få tittarsiffror under de största sportturneringarna. Ska man ha alla dessa kanaler blir det självklart väldigt dyrt.

För den som varken vill betala för dyra kanaler eller gå till baren och kolla på varje match finns det nu ett sätt att få Viaplay gratis. Genom att registrera sig som medlem hos spelsiten Bwin får du nämligen prova på Viaplay i en månad utan kostnad. På Viaplay streamar du enkelt all sport, TV-serier och filmer på ett och samma ställe och det är definitivt värt att prova på. Även när gratismånaden går ut – om du nu vill fortsätta att ha tillgång till streamkanalen – så är det fortfarande ofantligt mycket billigare med Viaplay än med de andra kostsamma sportkanaler.

Den gränslösa människan

Det är något speciellt med homo sapiens, som gör att vi aldrig ger upp. Paleontologer som svensken Svante Pääbo, verksam vid Max Planck-institutet i Leipzig intresserar sig mycket för de kusiner till den moderna människan som levde samtidigt som homo sapiens gav sig ut från Afrika. Den mest kända av dessa kusiner är neanderthalmänniskan, men det finns även andra, om vilka mycket lite är känt i dagsläget. En sak man vet är att de inte spred sig över ett lika stort område som homo sapiens, och att de inte var lika primitiva som man tidigare trott.

Mot nya mål

Så varför dog de ut då? En förklaring är att det var de moderna människorna som utrotade dem. Homo sapiens har vid det här laget flera arter på sitt samvete: vandringsduvan, dronten, den kaspiska tigern och garfågeln är bara några exempel. Den moderna människan tycks inte ha några spärrar.

Vad har då detta med fotboll att göra? Jo, det finns två sidor av att inte ha några spärrar. Om man inte ser några gränser kommer man att segla över haven, vilket homo sapiens var de första att göra. Och man kommer hela tiden att försöka förbättra sin situation på olika sätt. Denna gränslöshet fick homo sapiens att krypa in i trånga grottor för att måla på väggarna, och för att sedan kunna se målningarna var de tvungna att ta med sig facklor in i grottorna. Ingen annan art skulle göra något sådant.

Det är även det här som driver människor att ständigt vilja ha mer: mer mål, fler casinobonusar, bättre hälsa, större och bättre bostad. Det är den här driften som både har drivit människor ut i otaliga krig, och gjort att vi kan rädda livet på svårt sjuka barn. Och det är den här driften som gjort att fotboll blivit så roligt, både att se på och att utöva.

November 2010 – den svettiga månaden

Efter att ha besegrat blekingelaget, tillika nykomlingarna i Herrallsvenskan, Mjällby AIF den 7 november 2010 stod Malmö FF som segrare i Allsvenskan förra året. Segern kom lägligt, med tanke på att di blåe det året firade sitt 100-årsjubileum.
Oktober och början av november var dock en svettig tid för många MFF-supportrar, då det var oklart om laget skulle klara sig hela vägen upp i toppen, och många blådårar tog därför tåget över Öresund. Sved var ordet de hade på hjärnan. På grund av det nervösa läget var det nämligen många passionerade Malmö-fans som svettades ymnigt, och för att klara av arbete och andra åtaganden begav de sig till Danmark för att få behandling mot detta.
Resten kommer nog de flesta ihåg. MFF besegrade Mjällby på Swedbank Stadion, inför 24 148 åskådare. Det är förvisso inte lika bra som de 29 238 som såg matchen Malmö-Helsingborg 1967, men ändå publikrekord för den relativt nya Swedbank Stadion.
I samband med att klubbens 100-årsjubileum firades den 24 februari, ett datum som man hoppas kunna fira varje år i fortsättningen, kunde fansen bli fotograferade med SM-bucklan från 2010, framför en skärmvägg med texten ”Malmö FF – Svenska Mästare 2010”. Resten av firandet var mer blygsamt, Max Wiman konstaterade i Sydsvenskan att det var fler personer närvarande när klubben grundades 1910 än vid 100-årsjubiléet. Förhoppningsvis blir dock firandet, på den parkering där restaurangen låg, där laget grundades för hundra år sedan, men tiden en väl etablerad tradition i Malmö, även om platsen där det sker skulle kunna vara lite roligare.

Zlatans hemstad och Västra hamnen

Malmö finns på kartan av flera olika anledningar. Zlatan, Turning Torso och BO 01 är några tydliga exempel på stadens existensberättigande på senare år.

Världsledande arkitektur och fotboll i världsklass gör Malmö till en väldigt intressant stad, inte bara för övriga Sverige utan även resten av världen, och gör Malmö till en väldigt intressant stad att besöka. Närheten till Köpenhamn är bara en av alla trevliga saker med staden.

Malmö FF är en annan storhet i staden, som sedan 2009 har Swedbank Stadion som sin hemmaarena. 2010 lyckades klubben inte bara fylla 100 år utan passade också på att bli svenska mästare i Fotboll. Det var ett jubileum som heter duga.

Västra hamnen, som är platsen för både Bo-01 och Turning Torso, är en stadsdel med målsättningen att vara ekologiskt hållbar, full av kreativitet och framför allt en levande stadsdel. Stadsdelen har gått igenom en fantastisk transformation från industriområde till en levande stadsdel. Alla spännande bostäder gör verkligen stadsdelen värd ett besök och åker du dit med syfte att ta in på hotell några nätter så googla ”hotell Malmö västra hamnen” för massor av intressanta förslag på bra hotell med närhet till sevärdheterna. Idag finns bland annat Park Inn och Comfort Hotel i området. I Västra Hamnen byggs nu Malmös största hotell som får 220 hotellrum.

Turning Torso är med sina 190 meter helt klart den mest intressanta sevärdheten i Malmös västra hamn. Huset är det näst högsta bostadshuset i hela Europa. 25 våningar högst och med en fantastisk utsikt över Skåne och sundet.

För alla med intresse för fotboll eller arkitektur, eller båda, så är detta en stad man inte bör missa och besöka. Då har vi inte ens nämnt alla parker, restauranger och all shoppning som finns.

Kul att spela innebandy

Även om det är oerhört roligt att gå och kolla på fotbollsmatcher med gänget så är det nog faktiskt ännu roligare att spela innebandy med de polare man mött genom fotbollen. Dessa har nämligen ett bollintresse som få andra kan tävla med, och är redan insatta i hur bolltänket fungerar.

Ett tips för en ledig söndag är att samla ihop sina bästa fotbollsvänner och packa en stor picknickkorg. Se till så att det räcker och blir över ifall några förbipasserande skulle vilja vara med också. Sedan spelar ni fotboll utomhus hela dagen och har det bra. Men efter ett par timmars vila där emellan kan det bli dags att gå in i innebandyhallen och ta en ordentlig omgång för att se vem som faktiskt är duktigast på den sporten i sin tur. Det kan vara en rolig kontrast som uppstår mellan den sport som utförs inomhus och den som utförs utomhus, dels på grund av rent väderleksmässiga skäl och dels av utrymme. När man är utomhus och spelar så har man ju faktiskt i princip hur mycket utrymme som helst, på gott och ont. Innebandyns charm (en av många) är att man har ett så tydligt begränsat område rent ytmässigt att arbeta med. Det ger sporten en extra och rolig dimension!

Innebandy har ju också den uppenbara fördelen att man faktiskt kan spela det när som helst på året och i både stora och små lag. Fotboll kan man visserligen också göra det med, men där har man en stor och egentligen ganska otymplig boll att ta hänsyn till.

Bra spelsite

Provade igår en för mig ny pokersajt som jag känner mig jättenöjd med. För det första var det ett väldigt välbesökt pokerrum, med ibland över 50 000 spelare samtidigt, vilket givetvis är kul då det blir lite liv och rörelse. Det här gör att det finns många bord att välja mellan, samt att insatser och vinster blir högre och det tycker jag är spännande.

Gillade också att man hade möjlighet att göra anteckningar samtidigt som man spelar, då det blir enklare att ha lite koll på själva spelandet. Siten hade också en ganska smart funktion, en slags sökmotor som du kan använda för att leta reda på någon speciell spelare om du har en favoritmotståndare (eller kanske till och med vill kunna undvika någon!). Även om man själv inte sitter med en Mac, så kan det ändå vara trevligt att kunna spela direkt i webbläsaren, vilket alltså många siter kan erbjuda. Sådant uppskattas! För nybörjare fanns det också en bra pokerskola, där du får lära dig om olika pokervarianter, termer, begrepp och annat som kan vara nyttigt när man precis har börjat lära sig att spela poker. Provade även att kontakta deras kundservice och den fungerade utan anmärkningar, de var mycket trevliga! Det är verkligen allt man kan begära av ett casino eller ett pokerrum.